قیمت مسکن طی 6 سال 4 برابر شد
به گزارش خبرنگار اقتصادی مشرق ،بر اساس گزارش وزارت مسکن (منتشر شده در تابستان 1385)، متوسط قیمت یک مترمربع مسکن آپارتمانی در شهر تهران در بهار 1384 یعنی در آستانه روی کار آمدن دولت احمدینژاد معادل 587 هزار تومان بود.
بالاترین متوسط قیمت معامله شده در بهار 1384 مربوط به منطقه 3 و با قیمت یک میلیون و 74 هزار تومان بود. کمترین قیمت متوسط معامله شده نیز در منطقه 20 با 347 هزار تومان تعلق داشت.

این در حالی است که گزارش جدید مرکز آمار (منتشرشده در فروردین 1391) نشان میدهد متوسط قیمت خرید و فروش هر مترمربع زیربنای مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی در شهر تهران در تابستان سال 90 معادل 2 میلیون و 83 هزار تومان بوده است. با یک مقایسه ساده مشخص میشود میزان افزایش قیمت مسکن در دوره احمدینژاد بیش از 5/3 برابر بوده است.
جالب آن که در میان مناطق 22 گانه شهرداری تهران، بیشترین متوسط قیمت یک مترمربع زیربنای مسکونی معاملهشده در منطقه یک با 3 میلیون و 471 هزار تومان و کمترین آن در منطقه 18 با یک میلیون و 46 هزار تومان بوده است.
این آمار هم نشان میدهد رشد شدید قیمت مسکن در مناطق مختلف تهران رخ داده است.این در حالی است که طبق گزارش وزارت مسکن، نرخ رشد قیمت مسکن در بسیاری از مناطق شهر تهران در بهار 84 نسبت به فصل قبل و فصل مشابه سال قبل منفی (کاهشی) بود. بدین معنا که به هنگام روی کار آمدن دولت احمدینژاد، بازار مسکن روند نزولی داشت و نمیتوان رشد قیمت مسکن در دولت نهم را ادامه حرکت بازار مسکن در دوره قبل، دانست. این گزارش تلخ، مؤید اثرات سیاستهای نادرست کلان اقتصادی در دولتهای نهم و دهم است که موجب تحریک شدید قیمت مسکن شد.
هرچند این دولت شوق شدیدی برای خدمت مردم داشته و دارد، اما تکرار چرخه معیوب اتخاذ سیاستهای نادرست اقتصادی از سوی دولتمردان، بیتوجهی به هشدار کارشناسان، اصرار لجوجانه بر تداوم برنامههای غلط و کنار گذاشتن تدریجی مدیران کارشناس اما منتقد سیاستهای غلط اقتصادی دولت، موجب وقایع زیانباری چون رشد 4 برابری قیمت مسکن شده است.
بی گمان دولتمردان نیز قصد نداشتهاند که وقایع تاسفباری چون افزایش 4 برابری قیمت مسکن رخ دهد، اما وقتی در اقتصاد، سیاستهای نادرست اتخاذ میشود، نتیجهای جز به همریختگی اقتصاد حاصل نخواهد شد. اکنون دولتمردان نیز به خوبی واقفند که واقعه تلخی چون گرانی 4 برابری خرید و اجاره مسکن، بیش از همه به زیان اقشار متوسط و کمدرآمد جامعه شده و قشر مرفه بیشترین سود را از سیاستهای دولتهای نهم و دهم بردهاند؛ چه داراییهای ملکی آنها در هفت سال، 4 برابر شده است.