مصاحبه4/محمد نصر
مصاحبه ای کوتاه با محمد نصر
مسئول فعلی بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد شیراز
1-مهمترین وظیفه بسیج در قبال انتخابات و ایجاد فضا در دانشگاه چیست ؟
بحث اصلی ما بصیرت افزایی و آگاهی بخشی است که در همین راستا دو وظیفه وجود دارد ، بحث اول حرکت ها و فعالیت های ایجابی است . اگر بتوانیم فضایی را ایجاد کنیم ، مثلا الگوی نماینده برتر را بنا به شاخصه های امام و آقا معرفی کنیم و کاندید ها را نسبت به این معیار بسنجیم .
بحث دوم حرکت سلبی ما می تواند باشد که تمام توان خودمان را به کار بگیریم ، البته در فضای گفتمانی و نه مصداقی . و کاری کنیم افرادی که با الگوی اسلامی و انقلابی به نوعی در تعارض اند به مجلس راه پیدا نکنند . البته باز تاکید بر این است که حرکت گفتمانی باشد . نه این که بحث تخریب فرد یا افراد باشد . نکته مهمی هم که می شود اشاره کرد صحبت های آقا در مورد شناخت اصلح است که به نظر من بسیج دانشجویی می تواند مرجعی باشد برای افرادی که فرصت تحقیق را ندارند .
-در مورد حرکت سلبی می فرمائید : کسانی را که با این گفتمان مشکل دارند یا با شاخصه ها تعارض دارند را بصورت غیر مصداقی مطرح کنیم . در فضای انتخابات که زمان بین انتخاب یک نماینده و برگزاری انتخابات کوتاه است ، چطور می خواهید این را گفتمانی مطرح کنید؟
فضای حرکت ما به دو نحو است ، یک موقع بحث کلی و عوام است و یک موقع همان بحث شناخته شدن بسیج به عنوان مرجع است . در جایی که به عنوان مرجع مراجعه می کند ما می توانیم و حتی وظیفه داریم بصورت مصداقی ورود کنیم . ولی در جایی که بصورت گفتمانی هست ما طبیعتا اگر بیائیم ، شاخص ها را مطرح کنیم ، خود به خود با یک سری از افراد در تعارض اند . و این وظیفه ما را می رساند که بتوانیم جوری شاخص ها را مطرح کنیم که قابل فهم باشد برای عوام .
2-کانال های ارتباطی برای شناخت کاندیدها کجاست ؟
بهترین کانال ارتباطی شخص کاندیدا است . گذشته و رزومه کاری . البته مواضعش در قبال مسائلی که در گذشته کشور بوده ، علی الخصوص بحث فتنه و در حال حاضر هم جریان انحرافی . خود شخص و گذشته شخص بهترین کانال است .
3-مهمترین کاری که در مجلس مغفول مانده است ؟
بعد نظارتی مجلس در دوره های مختلف یک مقداری مغفول مانده که اگر مجلس ورود فعالانه داشته باشد به حوزه نظارتی خودش به نظر میاد بهترین راهکار است برای حل مشکلاتی که شاهد آن هستیم .
-بعد نظارتی که می فرمایید خیلی کلی است ، جزئیات را بصورت موردی می شود اشاره کنید . اگر بخواهیم مصداقی وارد بشویم به نظر شما کدام بعد مغفول مانده ؟
یک مثال می زنم . کمیسیون اصل نود الان بعد از چقدر وقت از فتنه گزارش را تهیه و اعلام می کند ؟ طبیعتا یک مقداری کار می برد ، اما اگر در این فضا ورود مشخص تری داشت . و تازه الان هم که ورود کردند می شود گفت بحث تبلیغاتی است تا یک حرکت.
بحث نظارتی در موضوعات مختلف کشور . مسامحه ای که داریم نسبت به خیلی از موضوعات می بینیم و یک نمونه بزرگ و فاحش آن قضیه دانشگاه آزاد بود که دائما بعضی از افراد تاکید می کردند که ورود بشود اما اکثریت نماینده ها جلوگیری می کردند . مثال ها مختلف است . اما اگر این ها را کنار هم بگذاریم می بینیم که مجلس در بحث نظارتی خیلی ضعیف عمل کرده است . در بحث نظارت بر دولت ، الان می بینیم که صرفا در مواردی مجلس ورود می کند که دولت طرح و بحثی را به مجلس می آورد . آن موقع ورود می کنند اما در سایر بحث ها خیلی ضعیف عمل می شود .
4-مهمترین آفت هایی که انتخابات و مجلس را تهدید می کند ؟
مهمترین آفت همان صحبت رهبر معظم انقلاب است ، انتساب افراد به باند های قدرت و ثروت که می تواند منشا تمام مشکلاتی باشد که در مجلس شکل می گیرد . در بحث قدرت همان اتصال به بعضی از جریان های سیاسی که در فضای قدرت طلبانه ورود می کنند. این اتصال بزرگترین آفت انتخابات و مجلس است . نکته بعدی هم بحث جرزنی های انتخاباتی که معمولا بعد از انتخابات شکل می گیرد و عدم تمکین از قانون .
توصیفی کوتاه از برادر خوبم محمد نصر از زبان دلم :
پر کار ، جدی و خوش اخلاق